Lupaan olla hävytön vanha nainen

sanoo Anneli Saaristo 70-vuotissyntymäpäivänään Cafe Laurissa. Ei tässä vaiheessa kannata hienostella. Se taito on rakentunut vuosien saatossa: olla herkkä ja hurja oikeaan aikaan, kuljettaa yleisönsä puheen ja laulun kautta La Dolce Vitaan. En muuten tykkää käsiohjelmista, tykkään muuttaa järjestystä, sanoo Anneli Saaristo pianistilleen.

Lohja.JPG

Feature 1

Arvostettu kulttuurikriitikko oli sitä mieltä, että mikkiin sidotut kädet vievät tulkinnalta tehot. Anneli kääntää kansiosta uuden käsinkirjoitetun sivun. Mulla on muuten helvetin hyvä uus meikkaaja, hän taittaa tunnelman toiseksi, appelsiinipuiksi aavikkoon, laulaa sen istuen ja mikki kädessä. Kympisti.

Kun ihmiset itkee, mä rupeen itkee myös, miks mä oon niin empaattinen. Mä oon kuin Paavo Väyrynen, joka liikuttuu omista sanoistaan. Jatkakaa vaan normaalia alkoholin juomista, opastaa Anneli Saaristo. Mä vedän tään loppuun, väli-itkun jälkeiseen päätökseen. Taiteilijan syliin heitetylle nenäliinapaketille löytyy käyttöä. Anneli Saaristolla on poikkeuksellinen kyky rakentaa kytköksiä, tihentää ilta, jakaa rikkaasta taiteilijaurastaan kokemuslauseita.

Cafe Laurissa pidetty loppuunmyyty konsertti oli järjestyksessään kolmas. 15.2.2019

Cafe Laurissa pidetty loppuunmyyty konsertti oli järjestyksessään kolmas. 15.2.2019

Sekin on saavutus, että täyttää 70 vuotta.

Nettikyselyssä yleisö äänesti viidentoista levyn valikoimasta juhlakiertueohjelmiston. Juhlaesityksiä maustavat yhteislaulut Fredin ja Jorma Uotisen kanssa. Kiertueen jälkeen vois lentää vaikka Nykkiin parin ystävän kanssa. Olis kiva huone, ihanaa ruokaa ja hyvännäköisiä miehiä. Yleisön pyynnöstä Anneli Saaristo laulaa toisen ylimääräisen, Alfonsina ja meri -kappaleen.

Suunta on pitänyt

Kahvilanpitäjät Timo Ranta ja Jukka Turunen tekivät muutoksen elämänsuuntaan vuonna 2009. Mediaosaaja ja restonomi päättivät perustaa oman yrityksen. Kultatapetteja, valaistut betonipalkit, kinkku- ja lohipiiraat. Joka perjantai lohjalaiseen kahvilaan kannetaan lisää terassituoleja, himmennetään valot, jotta kaikki kuusikymmentä ihmistä pääsee lähituntumaan taiteen kanssa.

https://cafelauri.fi/